Обвинителният акт срещу бившия заместник-кмет по транспортни въпроси в Столична община Евгени Крусев е предаден на съда. Това стана ясно на брифинга на заместник-главния прокурор Иван Гешев.

Обвинението е внесено през миналата седмица и е за уплътнителите на трамвайните релси на столичната улица "Граф Игнатиев".

Предстои насрочване на разпоредително заседание в Специализирания наказателен съд, обясни Гешев.

Крусев не се страхува от повдигнатите му обвинения

Крусев не се страхува от повдигнатите му обвинения

Водя се от интересите на общината, увери той

Припомняме, Евгени Крусев подаде оставка заради ремонта на улица "Граф Игнатиев", който беше съпътстван с множество скандали.

По-късно председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков отрече некачественият ремонт на столичния булевард да е причината. Вместо това той посочи като мотив нарушаването на процедурата по Закона за обществените поръчки.

Думите му бяха подкрепени и от главния прокурор Сотир Цацаров. Той уточни, че повдигнатото обвинение за длъжностно престъпление на бившия зам.-кмет е свързано с обществената поръчка за шумо- и виброизолиращи подложки на булеварда.

От своя страна лидерът на БСП - София Калоян Паргов упрекна кадровата политика на ГЕРБ. Той изрази мнение, че оставката на Крусев не е решение на проблема, а начин кметът на София Йорданка Фандъкова да избяга от отговорност.

Самият Крусев заяви, че не се притеснява от повдигнатите му обвинения, защото се е водел от интересите на общината.

Разпитват бившия зам.-кмет Крусев в спецпрокуратурата

Разпитват бившия зам.-кмет Крусев в спецпрокуратурата

Обвиняем е за ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев"