Родителите на 14-годишният Дениз, който беше обвинен за убийството на 53-годишен бездомник във Варна, са категорични, че момчето е добро дете. Това заявиха те в ефира на Нова.

"Не мога да си обясня как се случи това. Моят син е много добър", изтъкна бащата на детето. Припомняме, съдът реши да остави Дениз в ареста, защото е опасен за обществото. Това е почти прецедентно решение, имайки предвид възрастта на момчето.

"Те говорят срещу сина ми, защото е ром", убеден е Живко Живков.

Децата, убили клошар, нямат други провинения

Децата, убили клошар, нямат други провинения

Едното е в осми клас, другото не е ходило на училище

Вечерта след като 53-годишният мъж бил пребит до смърт, детето се прибрало у дома. Дениз пожелал да яде, нахранил се и легнал да спи. Родителите му категорично отхвърлят твърденията на прокуратурата, че Дениз и преди е посягал на възрастни хора.

"Синът ми помагаше на стари хора след училище. Цепеше дърва", Обясни Живко Живков.

Майката на по-малкото обвинено дете - 13-годишният Камен - заяви, че и нейното дете е добро. "Детето ми е толкова добро", възкликна тя.

Постоянен арест за хлапето, убило клошар

Постоянен арест за хлапето, убило клошар

14-годишният и преди е пребивал възрастни хора

Припомняме, децата първо влезли в конфликт с бездомника на 16 януари пред пункт за вторични суровини. На следващият ден те го пребили. На 20 януари тинейджърите намерили мъжа и го пребили отново. Впоследствие обаче решили, че това не е достатъчно и продължили с боя. Мъжът издъхнал от тежка черепно-мозъчна травма. Аутопсията показала, че клошарят бил със счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи.

Другите две деца, които били на мястото на убийството, снимали побоя над бездомника.

Бездомникът бил намерен от случаен минувач в безпомощно състояние в района на пазара до блок 20 в кв. "Владиславово".