Повдигнаха обвинение на мъж, заплашвал многократно съпругата си с убийство и оказал съпротива на полицаи при задържането му.

Обвинителният акт срещу него е за няколко престъпления - незаконно държане на високо рискови вещества, умишлено повреждане на чужда движима вещ, хулиганство, съпроводено със съпротива срещу органите на властта, и отправяне на закани с убийство.

Първоначално отношенията между двамата съпрузи били добри, но през лятото на 2018 г. мъжът започнал често да употребява наркотици и станал раздразнителен и агресивен. Отношенията със съпругата му и нейните близки се влошили.

През декември миналата година обвиняемият се скарал със съпругата си и я заплашил с убийство с думите: "Ще те убия, ще убия всички, цялото ти семейство, майка ти, баща ти, двете ти сестри и техните семейства, както и децата ни".

На следващия ден, докато пътувал до София, той многократно се обаждал на съпругата си по телефона и отново отправял към нея обиди и закани за убийство: "Ще ви нарежа на парчета, ще ви убия и изкормя".

Няколко дни по-късно това се повторило и жената отишла да пренощува при родителите си в Сандански. След като не открил съпругата си в семейното им жилище, обвиняемият незабавно отишъл до къщата на родителите й и под въздействието на наркотици стрелял с газовия си пистолет. След това повредил товарен и лек автомобил, които били собственост на тъста му.

Била извикана полиция. През това време обвиняемият избягал от местопроизшествието, но по-късно бил задържан.

Служителите на реда извършили претърсили дома му и иззели държаните там наркотици.

В ареста мъжът оказал яростна съпротива на полицейските служители. Викайки на висок глас, отправял обидни думи и заплахи към тях и заявил, че ако бъде задържан, ще разбие главата си в стената и ще се самоубие. На обвиняемия били сложени белезници и той бил настанен в помещение за задържане на лица в полицейското управление.

Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.