И бащата на загиналото бебе става обвиняем за катастрофата с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, съобщи телевизия България он ер, позовавайки се на адвоката на пострадалото семейство Николай Димитров.

Кърджалийската окръжна прокуратура обвини Юсеин Ахмед - бащата на загиналото бебе при тежката катастрофа край Загорско на 14 април 2019 година. 

Отново удължиха разследването на катастрофата с Лютви Местан

Отново удължиха разследването на катастрофата с Лютви Местан

Вещите лица не са готови с авто-техническата експертиза

"Разследващите органи са преценили, че нарушенията на Юсеин Ахмед, изброени в обвинителния акт, са наравно съпоставими с нарушението - неспиране на знака стоп, извършено от другия обвиняем Лютви Местан", обясни адвокатът на семейството.

Към този момент е приключила петорната автотехническа експертиза. Предстои още една, този път комплексна автотехническа експертиза. 

Лютви Местан e единственият обвиняем за катастрофата

Лютви Местан e единственият обвиняем за катастрофата

Готова е автотехническата експертиза за инцидента

Лютви Местан е обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на 14 април 2019 г. на разклона за село Загорско край Кърджали.

Той беше задържан за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лева. По-късно обаче тя беше отменена от съда, тъй като нямало доказателства за доходите на политика.

На 25 април 2019 г. стана ясно, че Местан е платил паричната си гаранция от 10 000 лв. Тя му беше наложена от Окръжната прокуратура в Кърджали заради причинената катастрофа, при която загина 6-месечно бебе.

Ден по-рано беше отменена и забраната той да не напуска страната.

След като бе освободен от гаранция и се появи обществено недоволство от прокуратурата за втори път наложиха на Местан същата гаранция, след като събра необходимите доказателства за състоянието му.

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.

Първоначално книжката му бе отнета, но след това му я върнаха.