Съдът в Кърджали върна книжката на Лютви Местан, предаде bTV.

Причината, която магистратите посочват за решението е, че от събраните до момента данни по делото не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност и в обжалваното постановление не е налице яснота извършването на какво друго престъпление ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството на обвиняемия.

Все още не е ясно дали прокуратурата ще поиска повторно отнемане на книжката.

Лютви Местан иска да му върнат шофьорската книжка
Обновена

Лютви Местан иска да му върнат шофьорската книжка

Свидетелството му беше отнето заради тежката катастрофа край Кърджали

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че лидерът на ДОСТ е пуснал жалба в съда, с която настоява свидетелството да му бъде върнато.

Той е обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на 14 април на разклона за село Загорско край Кърджали. Той беше задържан за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лева. По-късно обаче тя беше отменена от съда, тъй като нямало доказателства за доходите на политика.

В края на миналата седмица прокуратурата за втори път наложи на Местан същата гаранция, след като събра необходимите доказателства за състоянието му. Към момента обаче той отново обжалва мярката пред съда.Лидерът на ДОСТ има и забрана да напуска страната.