Две нови обвинения са повдигнати на лидера на "Атака" и общински съветник Волен Сидеров, а паричната гаранция, която той трябва да внесе, е вече 100 000 лв.

Обвиненията са за заплахи спрямо разследващите, които целят те да не изпълнят задълженията си. Те са съответно за престъпления по чл.144, ал.2 вр. ал.1 от НК и по чл.269, ал.1 от НК, съобщават от прокуратурата. 

На обвиняемия е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лева, която трябва да внесе в 14-дневен срок, считано от днес. Спрямо Волен Сидеров има вече една мярка за неотклонение в размер на 50 000 лв. - тя е по първото досъдебно производство във връзка с призива българския народ да отиде на църква на Великден, за да покаже, че Бог е над генерал Венцислав Мутафчийски.

Според Волен Сидеров обвиненията към него са несъстоятелни. На излизане от следствието той заяви, че не е получил документ за задържането си.

Задържаха Волен Сидеров за 24 часа
Обновена

Задържаха Волен Сидеров за 24 часа

Той се яви на разпит в СДВР

Сидеров стои на позицията и призива си българите да празнуват Възкресението като най-големия празник и, по думите му, ако за това хората са преследвани, трябва да се помисли накъде отива държавата.

Сидеров се обърна към президента, към Борисов и към Караянчева с въпрос: "Редно ли е това, което става?" Може ли заради изказване по телевизията, свързано с най-светлия християнски празник, човек да бива наказван, арестуван и глобяван, пита лидерът на "Атака".

Припомняме, че вчера лидерът на "Атака" бе обявен за общодържавни издирване, след като отиде до следствието, но след като му поискаха документ за самоличност демонстративно си тръгна. Призивът си да се празнува Великден той отправи в неделя вечер, а прокуратурата се самосезира още на следващия ден, понеделник. 

Прокуратурата ще си доведе Волен Сидеров

Прокуратурата ще си доведе Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" направи панаир и в сграда на СДВР