Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Причината е, че след редовно призоваване в качеството му на обвиняем, лидерът на "Атака" не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения. Било е постановено принудителното му довеждане, но Сидеров не е бил открит на известните по делото адреси.

Припомняме, след като преди дни стана ясно, че Сидеров се разследва заради призив за масово излизане на Великден, вчера беше съобщено, че спрямо него може да бъде повдигнато и второ обвинение - за заплахи срещу прокурори.

Това не е първият сблъсък на Сидеров с органите на реда и съда.

Разследват Сидеров и за заплахи срещу прокурори

Разследват Сидеров и за заплахи срещу прокурори

По първото обвинение той трябва да внесе гаранция от 50 000 лв.

Последният случай е от 27 октомври. Навръх изборния ден Сидеров опита да щурмува Арена "Армеец" с мотива, че има право да влезе вътре като кандидат кмет за София. Тогава обаче той беше спрян от служителите на МВР.

На 2 октомври пък стана ясно, че ЦИК е установила нарушение в предаването "Референдум" и е съставила акт на лидера на "Атака".

През 2015 г. Сидеров се забърка и в среднощен скандал насред София, след като заедно с депутата Десислав Чуколов опита да извърши "граждански обиск" на магазин за алкохол и цигари. Заради инцидента тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на двамата народни представители. В отговор Сидеров "нахлу" във ВСС и поиска имунитета на главния прокурор.

И преди това Сидеров е предизвиквал вниманието с "ексцентрични прояви", за които е имал среща с правосъдието, включително за нахлуването по време на честванията в град Батак през 2011 г., демонстрацията пред НАТФИЗ през 2015 г. По случаите той и негови съпартийци сключиха споразумение с прокуратурата.

Прокуратурата ще си доведе Волен Сидеров

Прокуратурата ще си доведе Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" направи панаир и в сграда на СДВР