Състав на Софийския градски съд удължи с един месец престоя на Силвестър Стоилов в психиатричната болница в Ловеч.

Той е обвинен за убийството на баба си и нападението над роднини в столичния квартал "Христо Ботев" в края на 2018 г.

По време на днешното съдебно заседание прокуратурата поиска удължаване на престоя в психиатрично заведение на обвиняемия с мотив, че трябва да бъдат направени още изследвания.

Психиатърът Венелин Иванов коментира, че вратата в психиатрията била в окаяно състояние, защото обвиняемият упражнявал агресия върху нея. Той не желаел да дава показания по случая и отговарял с "не зная, не си спомням и че не е извършил деянието, за което е обвинен".

Задържаха мъж, наръгал три жени и дете

Задържаха мъж, наръгал три жени и дете

Инцидентът е станал в София

Силвестър Стоилов обясни пред съда, че не знае защо е в психиатричната болница в Ловеч. Той обясни, че там вече имало лекари, които му помагали да яде и да пие, давали му лекарства и му поставяли инжекции, но се чувствал изолиран, защото е свикнал да бъде вкъщи при семейството си. В психиатрията не можел да спи нормално.

"Аз съм нормален, с всичкия съм си, само не помня какво се е случило. Искам да бъда вкъщи при семейството си, нямам нужда от изследвания и не знам какво се е случило", заяви Силвестър и моли няколко пъти съда да не го изследват и да не го държат в клиника.

Припомняме, в края на миналата година 24-годишният Силвестър Стоилов нападна с хладно оръжие баба си, майка си, сестра си и едно дете в София, след конфликт между тях.

Ранените бяха откарани в столичната болница "ИСУЛ", където по-късно една от жените почина.