Боян Табаков, един от обвиняемите за убийството на бившия полицай на СДВР, остава под домашен арест. Това реши Софийският апелативен съд, който отмени определението на първоинстанционния съд за изменение на мярката за неотклонение в парична гаранция.

До момента е установено, че извършител на убийството е Кристиян Илиев, който предварително си подсигурил пистолет, тренирал стрелба, проучил района на местоживеене и ежедневните навици на полицая.

Също така съставил план за начина на убийството, като подсигурил лек автомобил, с който да се отдалечи от местопрестъплението. Именно за това му съдействал Табаков, който в случая играе ролята на съучастник. Той разяснил на Илиев и как да стреля с оръжие с конкретен калибър.

Разследването на престъплението е започнало на 25 март 2022 г., когато бившият служител в отдел "Криминална полиция" Любомир Иванов бе убит в столичния квартал "Лозенец".

По-късно бяха задържани двамата обвиняеми за престъплението, а именно Боян Табаков и Кристиян Илиев. Спрямо тях бяха взети мерки за неотклонение "задържане под стража".

Впоследствие по жалбата на защитата на Табаков мярката му за неотклонение бе изменена в домашен арест, а през декември 2022 г. - в парична гаранция в размер на 5 000 лева. Софийският апелативен съд обаче днес отмени определението и остави Табаков под домашен арест.

Разследването по делото продължава под ръководството на прокуратурата.

Оставиха в ареста двамата обвинени за убийството на бившия полицай в София

Оставиха в ареста двамата обвинени за убийството на бившия полицай в София

Имало доказателства за вината им, според обвинението