Съдът остави в ареста турчина, хванат с над 20 кг кокаин на ГКПП Калотина. Турският гражданин, заловен с над 20 кг дрога на ГКПП Калотина, заяви пред съда, че го е направил заради дългове. Хакан Качар се изправи пред Софийския окръжен съд, който разгледа искането на прокуратурата за постоянното му задържане.

Турски тир с кокаин за 4,5 млн. лева хванат на Калотина

Турски тир с кокаин за 4,5 млн. лева хванат на Калотина

20 пакета скрити в кухините на кабината

Качар остава в ареста, реши Софийският окръжен съд. "Съжалявам, че съм направил такова нещо. Имах дългове и заради това се съгласих", заяви той пред магистратите.

Той е обвинен за контрабанда, което се явява тежко престъпление и законът предвижда затвор от 10 до 15 години и глоба от 100 до 200 хил. лева.

Неговият адвокат е съгласен с твърдението на прокуратурата, че от събраните доказателства може да се обоснове вината му, но според юриста няма опасност Качар да се укрие или да извърши друго престъпление.

Адвокатът изтъкна, че той има постоянно пребиваване в Турция, женен е и има деца.

Съдът прецени, че предвид тежестта на обвинението и наказанието има опасност турският гражданин да се укрие или извърши друго престъпление. Според софийския окръжен съд от събраните доказателства - а именно разпити на свидетели и писмени доказателства, може да се направи обосновано предположение, че Качар е извършил престъплението, за което е обвинен.

Решението подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд на 27 октомври от 10 часа.