Окръжната прокуратура в Търговище успя да издейства постоянни решетки за фалшификатор с богато досие, съобщиха от държавното обвинение.

Съдът се е съгласил че обвиняемият може да офейка, ако го пуснат под гаранция. Той ще отговаря пред магистратите за това, че е прокарал в обръщение фалшиви банкноти.

31-годишният Деян Т. е пласирал две банкноти от по 20 евро, плащайки с тях услуги в хотел. Съучастникът му Сунай успял да пласира още три фалшиви евробанкноти.

С тях платил услуги в хотел в Търговище. Банкнотите обаче били разпознати в даден момент и действията на двамата били засечени от полицията.

Намерили ги и направили претърсване на автомобила с чужда регистрация, който използвали, управляван от обвиняемия Деян Т.

Във возилото е открит хероин, спринцовки, фолио, газов пистолет, маска, ръкавици, сабя и нож.

Предстои Окръжната прокуратура в Търговище да му повдигне обвинение и за откритите наркотици. Обвиняемият е излязъл от затвора на 19 декември 2016 г., където изтърпял ефективно наказание за изнудване. Той е осъждан 10 пъти за различни престъпления, а криминалното му досие датира още от непълнолетната му възраст. Съучастникът му Сунай А. също е със съдебно минало. Той е освободен срещу "Подписка".