Директорът на дирекция "Правнонормативна дейност и обществени поръчки" Татяна Цветанова подаде молба за напускане.

Това съобщиха от Министерството на културата с оглед резултатите по съдебния иск, предявен от Министерството на културата към фирмата изпълнител на строителните дейности по проект "Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика".

Осем сигнала за нередности при проекта Антична Сердика

Осем сигнала за нередности при проекта Антична Сердика

Прокуратурата още не е искала документи от МРРБ

Дисциплинарният съвет към Министерството на културата продължава проверката по изясняване на фактите и обстоятелствата, както и действията на всички служители на Министерството, довели до Определение № 465 от 04.11.2019 г. на Върховния касационен съд (ВКС).

Министерството на културата уточнява, че министърът на културата не осъществява процесуалното представителство на министерството, за което са упълномощени юрисконсултите на институцията.

Резултатите от проверката ще бъдат оповестени своевременно, обещават от министерството.

Още през 2016 г. проверявали комплекс Антична Сердика

Още през 2016 г. проверявали комплекс Антична Сердика

Не е начислена неустойка на изпълнителя

Осем сигнала за нарушения и нередности са подадени по време на изпълнението на проекта за Антична Сердика. Това съобщи през февруари заместник-регионалният министър Деница Николова.

Сегашният регионален министър Петя Аврамова заяви, че в МРРБ нямало нарушения на проекта за Ларгото.

Повод за изказванията им са представени на 30 януари 2019 г. от депутата от БСП Елена Йончева записи. Йончева обвини министъра на културата Боил Банов в злоупотреба с европари за близо 700 хиляди лева при строителството на Ларгото по времето, когато той е бил зам.-министър.

От своя страна Банов отрича да има нарушения в проекта за ремонт на центъра на София, но обвинява източникът на информацията Ангел Ангелов, че го изнудвал.