Крадци задигнали учебници за средно образование на стойност 500 лева. Книгите са откраднати от павилион на пл. "Централен" в Пловдив. Според първоначалната информация, взломната кражба била извършена за времето между 16 часа на 31 декември и 11.30 часа вчера. По случая е образувано досъдебно производство, уточняват от МВР-Пловдив.

Два сигнала за кражби от апартаменти на първи етаж разследват криминалисти в друг район на Пловдив. По предварителни данни, набезите са извършени за времето между 01:00 и 04:30 часа вчера, след разбиване врати на тераси. От едното жилище са отнети над 400 паунда и златен пръстен, а от другото - дамска чанта и кожен калъф с лични документи, регистрационен талон за лек автомобил и 350 лева.

Полицаите са установили кой е разбил вендинг автомат за топли напитки. На 1 януари е получен сигнал за разбита машина за топли напитки и откраднати около 70 лева от монетника.

В хода на работата криминалистите влезли в дирите на двама жители на града, на 27 и 28 години. Мъжете са криминално регистрирани и осъждани. Срещу тях е образувано бързо производство. След 24-часовото полицейско задържане, районната прокуратура е удължила мярката им за неотклонение до 72 часа.