Митнически служители са открили недекларирани 100 000 евро в хладилен товарен автомобил, който е превозвал шоколадови изделия, съобщава Агенция "Митници".

На 06.06.2021 г., около 12:30 часа, митническите инспектори спират за проверка влизаща в страната през ГКПП Дунав мост - Русе хладилна товарна композиция с влекач и ремарке. Водачът - турски гражданин казал, че превозва продукти за сладкарската промишленост от Белгия за Турция. За товара предоставил износна декларация. Пред митническите служители обяснил, че няма нищо за деклариране, а само личен багаж.

При последвалата проверка инспекторите обаче откриват в кабината на влекача 10 пачки с евро банкноти с номинал от 10, 20, 50 и 100 евро. При изброяването им в присъствието на шофьора се установило, че парите са 100 000 евро. За същите турският гражданин не е предоставил банков документ или друг разплащателен документ. Казал обаче, че парите са негови.

На нарушителя е съставен акт за административно нарушение, като за обезпечаване на глобата по акта с разписка са били задържани 1500 евро.