Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу двама мъже, заканили се с убийство на жена в съдебна зала по време на открито заседание.

Това се случило на 7 декември 2022 г., когато обвиняемите П.Г. и Т.П. били осъдени отново за закана с убийство спрямо същата жена. Когато мъжете чули, че съдът им налага ефективни присъди за престъплението по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК, те заплашили пострадалата, че излязат ли от затвора, наистина ще я убият.

Жената се уплашила и подала сигнал за случилото се в Софийска районна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, предл. 1, вр. ал. 1 от НК.

В хода на разследването е установено, че в продължителен период от време П.Г. и Т.П. са заплашвали жената, защото искали дял от недвижим имот, собственост на починалия й съпруг. Тя подала сигнал и започнало дело по случая, което приключило на 07 декември 2022 г.

Към момента обвиняемите изтърпяват наложените им ефективни наказания по първото дело за закана с убийство спрямо жената.

Предстои делото по внесения сега обвинителен акт срещу П.Г. и Т.П. да продължи в Софийски районен съд.