Съмнения за умишлени палежи с цел сплашване следват безбройните кражби в станолото известно с плевенско село Мечка, съобщи Нова телевизия. Целта била хората да бъдат сплашвани, за да мълчат пред полицията за многобройните кражби, с които се прослави селото им и пред които, по думите на хората, полицията е безсилна.

Славка Тончева от село Мечка е на 75 години. Тя е била учител, сега е пенсионер. Свикнала е с така наречената битова престъпност. Последното посегателство е в имот на дъщеря й преди две седмици. В наследствената къща влизат неизвестна група хора. Следите им открива на следващия ден. 

Плевенският съд пусна под гаранция убийците от село Мечка

75-годишната жена алармира полицията и информира дъщеря си, че е влизано в имота й. Дъщерята е анестезиолог в Плевен и се поддържа къщата на родителите си през уикендите. Разпространява слух в селото, че камери в имота й са заснели крадците и след два дни покривната конструкция и сградата са обхванати в пламъци. Половината от къщата изгаря.  

Ромите от село Мечка подадоха молба до съда за нарушени човешки права

Съмненията на дъщерята са за умишлен палеж. Прокуратурата разследва случая. От МВР-Плевен заявиха, че има двумесечен срок, за да излязат с резултат дали пожарът е умишлен и има ли връзка между взлома и пламъците.

Поставен в обяснителен режим, пред поредния сигнал, носещ лоша слава на селото, кметът на Мечка се усъмни да има извършено престъпление в имота на дъщерята на Славка - Синела Тончева. Жителите на селото обаче мислят другояче.

12 камери пазят село Мечка от крадци

12 камери пазят село Мечка от крадци

Не се издават присъди, бавят се, ако има някой

От пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Плевен отчетоха, че през последните месеци в село Мечка има спад на кражбите, което не значело, че няма грабежи. За повечето нямало сигнали и жалби или попадали в графа „незначителни липси и суми“ – откраднатото било на стойност под една минимална работна заплата.

В тази графа не влиза стреса за жертвите, говорят помежду си хората от добилото скандална слава село Мечка.