Твърденията на инвеститорите Димитър Логофетов, Елена Николова и Александър Лаков, които обвиниха бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева в изнудване и заплашване, са неверни и неистинни.
Това пише бившият ПР на района Петър Кърджилов, който получава право на отговор, в което опровергава твърдението на тримата инвеститори. Кърджилов има пълномощно от Иванчева и Петрова да ги представлява в медиите.

Припомняме, на 4 ноември, неделя, Логофетов, Николова и Лаков бяха гости в предаването "Тази събота и неделя" на bTV. Пред телевизията те нападнаха бившата кметица Иванчева. Те я обвиниха в изнудване и заплашване - Иванчева не им давала право на строеж, възползвайки се от служебното си положение като кмет на район "Младост".

Иванчева заплашвала инвеститори в "Младост"

Иванчева заплашвала инвеститори в "Младост"

Иванчева заплашвала инвеститори в "Младост"

Иванчева: Вие нищо не можете да ми направите. Какво ще ми направите, ще ме глобите ли? Не ми пука...

Според Кърджилов още в самото начало водещата Жени Марчева е започнала интервюто с думите "механизъм за мачкането на бизнеса у нас", приписвайки авторството на този "механизъм" директно на Иванчева. По-нататък, въпреки че в по-голямата част от интервюто били обсъждани други институции и лица, в дъното на екрана почти през цялото време стоял "манипулативният надпис": "Сагата "Иванчева" - сюжет в няколко действия. Свидетели срещу кмет."
Наред с този надпис се появявали и кадри от задържането на Иванчева, които според Кърджилов, имали за цел да манипулират обществеността.

Бившият ПР на "Младост" подчертава и че интервюто с гостите е било технически форматирано по начин, който вменява вина на Иванчева за 4 години назад във времето, в което тя нито е била кмет на "Младост", нито е работила към Столична община. В същото време въпросните инвеститори обвинявали Иванчева, че са претърпели загуби заради нея още от 2012 година, при положение, че тя става кметица в края на 2016 година.

Първият инвеститор - Елена Николова. По думите ѝ имало 9 публични обсъждания на техния имот през 2009 година. Според Кърджилов това е категорична лъжа, защото не само в България, но и никъде по света не съществувала практиката като "9 обществени обсъждания" спрямо 1 имот.

"Имало е едно обществено обсъждане в Младост 3 на цялостния ПУП на Младост, като възраженията на гражданите са заметени под килима. Думите, на г-жа Николова, че г-жа Иванчева ги е сплашвала и натискала са категорична лъжа", обяснява Кърджилов.

Той не намира логиката и в това как изведнъж казуси от 2009 г., а после от 2012 г. Се прехвърлят в мандата на Иванчева (2016 - 2018 г.).

Вторият инвеститор - Димитър Логофетов. Според него Иванчева го е принуждавала да дарява имота си.

"Ако има решение на Върховния съд за строеж, защо г-н Логофетов и колегите му не потърсят правата си в същия съд, ами отиват в прокуратурата? Прокуратурата над решенията на върховния съд ли стои", пита Кърджилов.
Той допълва, че Логофетов лъже и за друго - Иванчева никога не била изричала думите: "Има най-различни начини, по които вие ще страдате."

"Сигналът на г-жа Иванчева до полицията и прокуратурата от 23 март 2018 г. не е за незаконно придобиване на имота, както г-н Логофетов твърди в предаването, а е за фалшифицирани документи на проекта. Никъде в този сигнал не се споменава словосъчетанието "имотна мафия", както казаха водещата и г-н Логовфетов в предаването", допълва още Кърджилов.

Според него абсолютна лъжа е и твърдението на инвеститора, че срещу него е приключило разследване по този сигнал от 23 март. Такова разследване все още не било започнало по същество, като за това Кърджилов се позовава на данни от разследващ полицай Джамова от 7 РУ-СДВР.

Кърджилов пише още, че от 2 ноември досега той и Диана Йорданова от "Младост" са започнали гладна стачка с настояване за промяна на мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова.

Кърджилов: СРС-тата срещу Иванчева се събирали от началото на мандата ѝ

Кърджилов: СРС-тата срещу Иванчева се събирали от началото на мандата ѝ

Иванчева умишлено се държи в ареста според пиарът на "Младост"

Петър Кърджилов: "Всички факти, доказателства и липси на доказателства, свидетелски показания, изнесени данни от СРС-та, както и абсолютно чистото съдебно минало на кмета и на заместник кмета на Младост категорично сочат, че двете жени са жертви на престъпление по набедяване в искане и взимане на подкуп! Продължаващото им измъчване и увреждане на здравето им в ареста е политическа репресия, ръководена от прокуратурата, съда и управляващата партия ГЕРБ!"

Иванчева чула в СРС-тата, че Ваклин и Дюлгеров искат да я "водят до Витоша"
Обновена

Иванчева чула в СРС-тата, че Ваклин и Дюлгеров искат да я "водят до Витоша"

Отново отложиха делото за отстраняването на Иванчева