Петимата задържани за участие в организираната престъпна група на Димитър Желязков - Митьо Очите остават зад решетките. Това решиха магистратите от Апелативния спецсъд, съобщи БТА.

Припомняме, Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев са обвинени в участие в организирана престъпна група на Митьо Очите, занимаваща се с изнудване, палежи, нанасяне на телесни повреди, разпространение на наркотици и други престъпления от 2010 година насам.

Днес в съда не се яви само Йордан Въчев, който имал здравословни проблеми.

Марковски се чуди на обвиненията за групата на Очите

Марковски се чуди на обвиненията за групата на Очите

Клиентът му бил обвинен само за да запълни бройката за ОПГ

Обвинените не пожелаха да бъдат снимани преди началото на заседанието. Мярката за неотклонение на петимата се гледа на закрити врата.

Стана ясно, че срещу престъпната група, оглавявана от Митьо Очите, има множество анонимни свидетелски показания и СРС-та.

Защитниците на задържаните отбелязаха, че данни за групата е имало още 2002 г. и 2003 г., но по-активни действия от разследващите са предприети последните седмици, а досъдебното производство е образувано 2016 г. Също така според тях в направените разпити са противоречиви и в тях няма конкретика.

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Защо е нужно прокуратурата да вдига цялата тази пушилка около работа, която по принцип и по закон е длъжна да върши

Припомняме, пред журналисти адвокатът на Йордан Въчев Димитър Марковски заяви, че според него в този случай стари дела са обединени в едно.
По думите му Въчев е задържан, за да се попълни необходимата цифра за обвинение срещу организирана престъпна група. Въчев не познавал Очите, както и групата общински съветници.

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Видеото е заснето на ГКПП "Капитан Андреево"