Обвиняемият за аферата "Хемус" припадна в съдебната зала при четенето на решението за това дали остава за постоянно в ареста, съобщава Нова телевизия.

Припомняме, Борислав Колев беше обвинен за пране на над 53 млн. лева от строителството на лот 5 от магистралата.

Миналата седмица Софийският градски съд му определи по-лека мярка за неотклонение - домашен арест. Днес обаче, при четене на решението от магистратите на втора инстанция, в залата влязоха няколко служители на Съдебна охрана. От съда заявиха, че има обосновано предположение за авторство на деянието, в което Колев е обвинен. След това подсъдимият припадна. Беше повикан лекар, а заседанието беше прекъснато.

Пуснаха под домашен арест мъжа, изпрал парите за АМ "Хемус"

Пуснаха под домашен арест мъжа, изпрал парите за АМ "Хемус"

На името на футболния съдия Борислав Колев са регистрирани две фирми

Преди това от държавното обвинение заявиха, че са съгласни Колев да остане под домашен арест, тъй като съпругата му има сериозни здравословни проблеми.

От своя страна защитата поиска обвиняемият да остане без мярка, защото счита, че обвинението е неясно и няма никакви доказателства за пране на пари.

Припомняме, Българският футболен съюз прекрати правата на Колев, който е международен съдия по футзал, до приключване на процесуално-следствените действия.

Той беше задържан на 7 декември от ГДБОП в София.

На 5 ноември вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че близо 60 милиона лева от общо 84 милиона, отпуснати от АПИ за строежа на Лот 5 на АМ "Хемус", са били източени чрез мащабна схема, включваща редица кухи фирми-бушони. Парите се превеждали на финалната в схемата фирма-бушон, откъдето се изтегляли в брой в "чували и сакове".

Няма сигнал за заплаха за живота на обвиняемия Колев

Няма сигнал за заплаха за живота на обвиняемия Колев

СГП: Тактиката да се оттегля протест и да се обещава по-леко наказание е незаконосъобразна