Джок Полфрийман е изведен от Софийския затвор. Към 15 и 40 часа той е изведен с кола на дирекция "Миграция" към МВР, съобщава НоваТВ.

Той няма документи за самоличност и ще бъде в  Бусманци, в Центъра за временно настаняване на чужденци.

Докато излиза, Полфрийман се провиква: "Благодаря на заместник-началника на затвора". Не му е разрешено да разговаря с медиите.

Депутати възмутени от предсрочното свобождаване на Полфрийман
Обновена

Депутати възмутени от предсрочното свобождаване на Полфрийман

Нинова: Това още по-остро поставя въпроса за предложените промени в НПК

На 18 май миналата година стана ясно, че Полфрийман се отказва от предсрочно освобождаване.

На 17 юли тази година СГС отхвърли исканията за предсрочно освобождаване на Полфрийман. Софийският апелативен съд го пусна предсрочно условно от затвора.

Полфрийман вече е осъждал България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, тъй като магистратите приемат, че е нарушена неговата свобода на изразяване.

През 2009 г. прокуратурата поиска доживотен затвор за подсъдимия.

Като подигравка и грозно решение лидерът на БСП Корнелия Нинова определи съдебното решение, с което Джок Полфрийман излезе предсрочно на свобода.

Това още по-остро поставя въпроса за предложенията на БСП за промени в НПК, коментира Нинова.

Премиерът бе лаконичен по темата, като заяви, че не може да си позволи да коментира решение на българския съд. "Всички знаем какъв е отговорът, но аз не мога да си позволя да го кажа", подчерта Борисов, иначе споделял общото мнение по въпроса.

Вътрешният министър Маринов обясни, че няма да коментира решенията на съда и че "това, което ние сме свършили като органи на разкриване на престъплението, ние сме го направили и лицето е получило своята присъда".

Освободиха предсрочно осъдения за убийство Полфрийман

Освободиха предсрочно осъдения за убийство Полфрийман

Според съда били налице законови основания за освобождаването му