ПП/ДБ искат оставката на директорът на Националното следствие и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов, защото излъгал обществото за атентата срещу главния прокурор.

Това обяви на брифинг лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Още в началото на информацията за атентата срещу главния прокурор от ПП/ДБ изразили съмнения. Би трябвало да се разследва версията за инсценировка бе първоначалната теза на формацията.

След днешното изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев убежденията им се затвърдили.

Смятат, че това дело трябва да бъде отнето от НСлС, тъй като тази служба няма обективно да си свърши работата.

Борислав Сарафов подвел обществото, че в кортежа са пътували Иван Гешев и семейството му, днес вътрешният министър Иван Демерджиев опровергал информацията - затова и Борислав Сарафов трябвало да си подаде оставката - заради лъжата.

Атанасов е смутен, че израелският експерт дошъл преди атентата, а не след него.

Международни експерти се включват в разследването на инцидента с кортежа на Гешев

Международни експерти се включват в разследването на инцидента с кортежа на Гешев

Всичко изказано до момента по отношение на това какво е взривното устройство и какъв е тротиловия еквивалент са предварителни хипотези

Ивайло Мирчев зададе и други въпроси: Колко коли са били част от кортежа на главния прокурор? Защо държавният глава Румен Радев се движи в коли с по-ниска защита? Защо не е показана колата на Гешев от инцидента? Кой е въпросният израелски специалист, консултирал ли е Иван Гешев и има ли връзки със застрахователи у нас"

Атанас Атанасов отново каза, че директно, а не метафорично иска оставката на главния прокурор. Според него тези, които инсценирали атентата срещу главния прокурор, сега го разследват.

Припомняме, че в понеделник първоначално беше съобщено за инцидент с кола от кортежа на главния прокурор, а в последствие - за взрив, засегнал автомобила на Иван Гешев. Малко по-късно Сарафов беше на място, като даде подробности са случая и обяви, че е било предвидено Гешев да бъде убит и само случайност го е спасила. Тогава шефът на НСлС каза също, че с главния прокурор е пътувало и семейството му. На следващия ден Демерджиев съобщи, че вече има заподозрян за взрива, а от Следствието заявиха, че не разполагат с такава информация. Вчера стана ясно, че в разследването се включва и Интерпол. По-рано днес пък вътрешният министър опроверга част от оповестената от Сарафов информация.