"Не вярвам убийството да бъде разкрито. Подобен тип престъпления обикновено остават неразкрити." Това заяви в ефира на bTV бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Димо Гяуров, относно убийството на бизнесмена Петър Христов.

Убийството на Петър Христов - удар срещу управлението, убеден Румен Петков

Убийството на Петър Христов - удар срещу управлението, убеден Румен Петков

Не вижда в убийството политически контекст

Не председателството на ЕС е провокирало убийството на Христов, смята Гяуров. Той не вярва убийството на бизнесмена да е свързано с европредседателството ни. Не вижда и връзка между покушението и властта. Според него мотив за престъплението е провокирано от бизнес интереси, сблъсък на интереси, от желание за отмъщение, зави Гяуров.

На въпрос намира ли за възможно убийството на Христов да е поръчано от затвора, Гяуров обясни, че не е изключено, но е малко вероятно това да е причината. Хипотезата Георги Вълев от "Килърите", който е в затвора за убийство, да е "поръчал" Петър Христов не се изключва и според главния секретар на МВР Младен Маринов, който вчера заяви по темата, че се работи по всички варианти.

Петър Христов се притеснявал от "Наглите", сподели Цветанов

Петър Христов се притеснявал от "Наглите", сподели Цветанов

Христов не е искал охрана и не се е тревожил за бизнеса

Той изтъкна опасенията си, че служителите на МВР са демотивирани. Никой не вярвал в амбицията на полицаите да работят.

Бизнесменът Петър Христов беше показбо разстрелян на 8 януари пред офиса си в столични квартал "Манастирски ливади", на улица "Ралевица". Бизнесменът получи осем куршума в гърдите, а последният е бил фатален. Впоследствие стана ясно, че Христов е застрелян с професионално оръжие - чешки картечен пистолет "Скорпион". В района на убийството видеокамерите на са работили.

Той коментира и шесторното убийство в Нови Искър. "Така и не стана ясно как се изясни, че Росен Ангелов е искал жената да участва в обирите, които е замислял", каза той. Припомняме на последния брифинг от прокуратурата съобщиха, че Кети Кюгова е почиствала домове на богати софянци, а Росен АНгелов е искал кодовете за алармите, за да ги ограби.

Нови Искър - едно оръжие, един извършител, отсече разследването

Нови Искър - едно оръжие, един извършител, отсече разследването

Сарафов: В нас не буди съмнение кой е извършителят

За убиеца Росен Ангелов Гяуров каза: "Няма да се изненадам, ако не е сам - ако има съучастник".

Проблемът по думите на Гяуров е, че Ангелов е открит в дома, в който преди девет години е извършено блудството. Това означава, че той нито се е крил, нито е бил търсен.