"В нас не буди съмнение кой е извършителят на шесторното убийство. СГП привлече като обвиняем същия." Това заяви директорът на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов на брифинг.

Той обобщи доказателства, а именно - с едно и също оръжие са убити шестимата и Росен Ангелов се е самоубил. Иззети са дрехи на Ангелов с кръв на Кети Кюхова и Неделчо Юнаков и с ДНК анализ е доказано, че дрехата е негова, а кръвта е на жертвите.

Пет тела откри полицията в Нови Искър
Обновена

Пет тела откри полицията в Нови Искър

Проверили са адреса по сигнал на роднина, който не може да се свърже

Наталия Николова - окръжен прокурор, представи фактите и експертизите по самоубийството.

От заключението на съдебно-медицински експертизи е установено, че има огнестрелна рана на главата, причинена от един изстрел. Аутопсията отговаря на смърт, настъпила вероятно от 5 януари. Последното му влизане в Интернет е от 4 януари, като е посещавал сайтове с детско порно.

Има комплексна балистична и съдебно-медицинска експертиза. От нея е установено, че от положението на тялото е възможно да произведе изстрел със собствената си ръка.

Съгласно нея не се установява охлузвания по кожата в горната част на лицето, говорещо за борба.

В тялото не са намерени алкохол, морфин, кокаин, барбитурати, метадон.

Барутните натривки по ръцете отговарят на тези по главата. Имало е заглушител саморъчно направен от него от автомобилен маслен филтър.

Мотивът за самоубийството е смесен, както емоционален, така и финансов, уточни Сарафов.

Кети е почиствала домове на богати софиянци и Ангелов е искал да му предостави кодове за алармата, за да ги ограби, Кети не се съгласява, и това става причина за разрива в отношенията им.
Кети разбрала, че любовта му не е безкористна. Има свидетели, пред които Ангелов е споделял тези свои намеренията, стана ясно на брифинга.

ДНК анализът доказва, че Росен Ангелов е извършителят на престъплението, категоричен беше Сарафов. Такъв му е взет още когато е бил в затвора.

ДНК-то е иззето от дрехите на Ангелов, които са намерени в гаража.

Стойно Цветков - разследващ полицай, разказа, че убийството е станало в тъмната част на деня на 31 декември срещу 1 януари. Кети е убита в района около къщата. Излязла е с кучето да го разходи. Останалите 5 убийства са извършени между 23-0.05 часа. После тялото е пренесено с джипа до кладенеца.

Използвани са специални разузнавателни средства (СРС), за да се установи местонахождението му.

Цветков уточни, че хронологията на обажданията в телефона е изтрита, а последното влизане в Интернет е на 4 януари. Влизал в нет-а чрез бисквитка.

Къщата, в която е намерен Росен Ангелов, е незаконна постройка, като има незаконно прикачване към електрическата мрежа.

Припомняме, Ангелов беше обвинен задочно за смъртта на шестима души. Първоначално телата на петима бяха открити застреляни в дома им в Нови Искър на втория ден от януари 2018 г. Разследващите предполагат, че убийството е станало навръх Нова година. Откритите са баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена - майка на съпругата. Ден по-късно бе обявено, че е открита и дъщерята на възрастната жена - Кети Кюхова, която е майка на момичето, открито в къщата.

Към момента не е изчистена основната версия за убийството. Не е открито и оръжието на престъплението, което според първоначалните изявления на МВР е малокалибрен пистолет.

Първоначалната информация беше, че петимата са застреляни с по един куршум. По-късно директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви, че и шестте жертви са застреляни с по няколко куршума. Според него, е отпаднала версията за убийство и последвало самоубийство на някой от членовете на семейството.

Убитият Неделчо Юнаков е бил управител на фирмата "Бау Консултинг Мениджмънт". Фирмата е била прехвърлена на мъж от Лом на име Камен Благоев. Според регистъра, той притежава десетки фирми.

"Бау Консултинг Мениджмънт" е била изпълнител по европроект по ОП "Регионално развитие", започнат през 2012-а година. Проектът е бил за строеж на защитени жилища в Кърджали.