Няколко души, които са съмишленици на Николай Колев - Босия, се опитаха да нахлуят в сградата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). Това съобщиха за news.bg от пресслужбата на ведомството.

Хората са били около 10 души.

Ангел Попов няма доказателства за купени шофьорски книжки

Ангел Попов няма доказателства за купени шофьорски книжки

Зам.-министърът обеща съдействие на поддръжниците на Босия

Техните искания не били много ясни. Искали да се срещнат с ръководството, заявиха от пресцентъра на МС.

Поддръжниците на Босия искали да направят граждански арест на заместник-транспортния министър Ангел Попов, пише БГНЕС. Действията им били срещу издаването на фалшиви шофьорски книжки и в подкрепа на каузата на Босия.

Хората носят постери: "Продажбата на книжки трябва да спре!"

Снимка 376508

Източник: БГНЕС

Гражданите не успели да влязат в сградата на министерството, възпрепятствани от охраната пред сградата.

По случая веднага е подаден сигнал до полицията. Полицаите дошли и започнали да се разправят с гражданите.

"Това е нарушаване на обществения ред", заяви говорителят от пресцентъра на министерство. Полицаите и гражданите се разправяли "доста време".

"Те са част от хората на Босия, те си продължават с техните плакати", допълниха от ведомството. 

На въпрос дали към момента на действията на гражданите зам.-министъра е бил в сградата, от пресслужбата не можаха да отговорят. Възможно било Попов да е в сградата, но било обедно време, така че можело и да го няма.

Снимка 376506

Източник: БГНЕС

От пресцентъра на МВР обясниха за news.bg, че по случая е получен сигнал и на място веднага са изпратени екипи. Хората искали да влязат неправомерно в сградата.

Когато полицаите пристигнали на място, те само предупредили хората на Босия.

До арести не се е стигнало.

 

Босия си поръча първия чай с малко медец

Босия си поръча първия чай с малко медец

Битката обаче продължава

Поддръжниците на Босия бяха категорични, че искат оставката на Ангел Попов като зам.-министър на транспорта.

Доводите - тази длъжност е твърде висок пост, длъжността била рискова - Попов можел да прикрие улики относно неговото дело или да извърши друго престъпление.

"Това е смисъла на гражданския арест. Той има за задача да обезпечи защитата и правата на гражданите, когато уличеното лице има възможност и заема позиция, от която може да злоупотреби, да прикрие улики и да извърши друго престъпление. Нищо повече", посочи един от събралите се граждани.

От протестиращите стана ясно и че все пак те са успели да влязат в сградата на министерството, а не са били спрени на стълбите пред сградата, както заявиха от пресслужбата на ведомството.

От охраната казали първо, че министърът имал твърде много работа. После шефът на охраната казал, че той въобще не бил в сградата.

"Аз се качих горе на втория етажа при министъра и там настана смут, взеха да се изнасят разни подаръци и разни други неща... и ме изведоха мен от там, от кабинета на министъра. От там много подаръци се изнасяха някакви", заяви един от протестиращите.

Босия: Искат оставката на Московски заради коланите, защо не за цвета на седалките?

Босия: Искат оставката на Московски заради коланите, защо не за цвета на седалките?

77 дни гладна стачка...