Зам.-транспортният министър Ангел Попов смята, че с дейността си от министерството били нарушили нечии интереси. Това била вероятната причина сподвижници на Николай Колев - Босия да искат да осъществят "граждански арест" срещу него.

Приятели на Босия смутиха реда в Министерство на транспорта
Обновена

Приятели на Босия смутиха реда в Министерство на транспорта

Искали да осъществят граждански арест на зам.-министър Ангел Попов

"С тези граждани или част от тях се видяхме преди месец в присъствието на министър Ивайло Московски. Тогава поискахме да ни предоставят документи, които доказват, че се продават шофьорски книжки. Такива документи не ни бяха представени", каза Ангел Попов малко след като полицаите и охраната на министерството спряха хората, дошли да арестуват заместник министъра.

"Тези граждани, ако имат информация за продадени шофьорски книжки - една година назад, аз утре ще им съдействам и заедно с тях тук - на тази маса, ще стоят две специализирани организации, които заедно ще представим тези документи, ако има такива документи. Говоря за една година назад", каза Ангел Попов.

Припомняме, заради корупция в системата и продажба на шофьорски книжки Николай Колев - Босия гладува 81 дни. Видният дисидент искаше оставката на транспортния министър Ивайло Московски.
Босия спря гладната си стачка едва когато по искане на премиера Бойко Борисов транспортният министър Ивайло Московски подаде оставка след катастрофата край Своге, в която загинаха 17 души.

Ремонтирали фаталния път с почти €23 млн. без ДДС
Обновена

Ремонтирали фаталния път с почти €23 млн. без ДДС

Ден преди катастрофата е имало запитване към регионалния министър

Той отново повтори, че ако има информация за същия период - една година назад, че се продават шофьорски книжки: "Заедно ще внесем този сигнал, независимо срещу кого е."

Попов прочете заглавието на План за работа на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Национална полиция и Национална агенция по приходите. По думите му този план обхваща технически пунктове, автошколи - много хора засегнати има. За да се справим с тези неща, включително с проблемите с употребата на несигурни моторни средства тези мерки са наложителни.

Освен това имаме задължения към ЕС и трябва да отговаряме на определени изисквания, които трябва да спазваме, каза Попов. Той изреди - строг контрол на техническите пунктове, специално отношение към школите, където се обучават новите водачи.

"Ние в момента ще промениме нормативната база, делиме закона на три - там, където ще бъдат регламентирани какви ограничения ще имат и как младите водачи до първата си година ще управляват моторните превозни средства. Това е за мене начина на комуникация с тези хора", заяви Ангел Попов.

Той отново каза: "Ако има нещо - заедно с вас викаме контролните органи и предаваме всички, които са виновни на тях".

Според зам.-министъра има засегнати интереси (на фирми от бранша - б.р.). Той представи стенограма от НАП - засегнати 326 пункта и укрити данъци 19,4 млн. лева и допълни, че не е само това.

Временната комисия продължава да нищи сигналите на Босия

Временната комисия продължава да нищи сигналите на Босия

Съмишленици на Босия предупреждават, е времето изтича

Той изреди дейности като преминаване на годишен технически преглед на неизправни автомобили, контрол върху учебните центрове, където е ковачницата на новите шофьори.

Заедно с колегите от НАП и Икономическа полиция работим много сериозно. Има и ще има резултат, закани се Попов.

Всички сигнали, които сме подали, са обработени от колегите от тези специализирани организации, обясни той.

"Извършените арести са на база на нашите сигнали, включително и последния арест на едни господа от една автошкола в Бургас", каза зам.-министърът на транспорта.

По думите на Попов от един месец вече имат единна информационна система с НАП, където се автоматично се проверява дали автомобилът е с платен годишен данък. Никой вече не трябва да иска на пунктовете хартиен носител на тази информация. Според него имало опити определени пунктове да пробият системата: "засега - неуспешно. Един пункт в един малък град онзи ден се опита да пробие системата 400 пъти".

Босия: Искат оставката на Московски заради коланите, защо не за цвета на седалките?

Босия: Искат оставката на Московски заради коланите, защо не за цвета на седалките?

77 дни гладна стачка...

Относно опита на сподвижници на Николай Колев - Босия да извършат граждански арест на Ангел Попов, зам.-министърът каза: "Искаме те да ни кажат къде сме допуснали грешка в рамките на тази година, която мина".

Попов заяви, че бил видял информация, която сподвижниците на Босия имат, за 2013 година и: "тя е проверена, проверена от прокуратурата, от ГДБОП - няма нищо, което може да ... може би е допусната... 2013 г. Искате ли сега да ви заведа и да ви покажа как се изпитва теория в момента", завърши представянето си Ангел Попов.

Обвиниха зам. транспортния министър Ангел Попов

Обвиниха зам. транспортния министър Ангел Попов

Попов измамил превозвач, преди да стане зам.-министър, какъвто е днес

Припомняме, при назначаването на Ангел Попов за зам.-министър на транспорта имаше бурни протести от бранша.
През 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска обяснение на информацията, че зам.-министър на транспорта е изнудвал превозвачи.

Цацаров иска от Министерски съвет обяснения за Ангел Попов

Цацаров иска от Министерски съвет обяснения за Ангел Попов

Главният прокурор се е самосезирал по публикация