Бившия шеф на болницата в Дупница Росен Тимчев сключи споразумение с Районната прокуратура в Дупница. Срещу него е наложена мярка "Пробация". 

Районният съд в Дупница одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура - Дупница и Росен Тимчев. Тимчев е признал за фалшифицирането на дипломата си.

Обвиниха бивш временен управител на болница заради фалшива диплома

Обвиниха бивш временен управител на болница заради фалшива диплома

Росен Тимчев представил фалшив документ при назначаването си в Дупница

Припомняме, Тимчев беше обвинен в това, че е упражнявал професия без съответна правоспособност. Оказа се, че бившият шеф на болницата в Дупница не е притежавал редовна диплома.

Производството срещу него беше във връзка със сигнал от Агенция "Медицински одит" и председателя на Общински съвет - Дупница. В сигнала беше посочено, че временно назначеният за управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Дупница Росен Тимчев представил в Агенцията по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност "Здравен мениджмънт". Проверка на МОН показала, че дипломата е фалшива.

Според съда в периода от 29 февруари до 5 декември 2016 година Тимчев е упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението - Управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" ЕООД в Дупница, без да има съответна правоспособност. 

Задържаха бившия управител на МБАЛ-Дупница заради невнесена гаранция

Задържаха бившия управител на МБАЛ-Дупница заради невнесена гаранция

Паричната гаранция е в размер на 1000 лв., като му е даден четиридневен срок за внасянето ѝ, считано от 16 юни

Установено е, че през март 2016 г. Тимчев съставил неистински официален документ - диплома за завършено висше образование по специалност обществено здраве и здравен мениджмънт, с професионална квалификация "магистър" на Медицински университет - София.

За извършените престъпления спрямо Тимчев е наложено наказание "Пробация", включващо и задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, за срок от две години. Тимчев трябва и задължително да се среща с пробационен служител за срок от две години и да положи безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на двеста часа годишно, за срок от две години.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Поредица от злоупотреби в болницата в Дупница

Поредица от злоупотреби в болницата в Дупница

Директор с фалшива диплома разменя апарат за хемодиализа срещу неосъществен ремонт на покрив

Припомняме, според Закона за лечебните заведения управител или изпълнителен директор на лечебното заведение може да бъде само лице с образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт. Управител може да стане и лице с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт.