Окръжната прокуратура в Габрово наблюдава досъдебно производство по случая с убийството в севлиевското село Сенник.

Извършен е оглед на местопроизшествие за престъпление по чл.115 ал.1 от НК. Около 19.00 часа на 14 ноември 2022 г. пред дворна врата на къща в Сенник умишлено е убит М.Я, на 43 години, от същото село, съобщиха от държавното обвинение. Неотложните следствени действия са извършени от екип на ОДМВР-Габрово в присъствие на наблюдаващия прокурор и изпълняващия функциите административен ръководител на Окръжната прокуратура. Действията по разследването и установяване на извършителя на престъплението продължават.

Мъж е застрелян пред дома му в Севлиевско

Мъж е застрелян пред дома му в Севлиевско

Той е криминално проявен

БНР информира, че прокуратурата работи по няколко версии за възможния мотив за убийството. Събраните от държавното обвинение данни сочат, че 43-годишният мъж е имал конфликти с много хора, както от селото, така и външни за населеното място. Това са потвърдили и жители на Сенник, докато роднини на убития отричат той да е бил конфликтен. По думите им убитият е бил криминално проявен, защото трябвало да храни семейството си.

Днес ще бъде извършен повторен оглед на местопрестъплението от следовател, на когото наблюдаващият прокурор е възложил делото.