Проверката от Военна прокуратура на работата на бившия министър на отбраната Красимир Каракачанов, която бе поискана от служебния министър Георги Панайотов, е прекратена, тъй като прокуратурата няма основание да образува предварително производство за главна дирекция "Отбрана".

Сигналите освен на Военна прокуратура са подадени и в АДФИ, но от там още нямало отговор, каза министърът.

Това каза самият министър Панайотов, който поднесе заедно с президента Румен Радев и началника на Генералния щаб Емил Евтимов цветя на паметната плоча на загиналите парашутисти в столицата.

Това се отнася до двата сигнала, за третия няма отговор.

Министерството на отбраната сключвало договори за обществени поръчки за 8 ч.

Министерството на отбраната сключвало договори за обществени поръчки за 8 ч.

Силовият министър не "ровел", а проверявал законосъобразността на дадени действия

На 27 юли Панайотов съобщи, че в МО са били извършвани предварителни 100-процентови авансови разплащания по договори, като 80-90% от договорите са авансово разплатени. Това се е случило например за изграждането на инфраструктурата на новите самолети Ф-16 на авиобаза "Граф Игнатиево" и не само, където от декември 2020 г. до май на настоящата са били разплатени авансово над 184 милиона лева.

От всичките около 50 проекта по изграждане на инфраструктурата се работи по три, а парите са платени. Под булото на секретността не са правени търгове и конкурси за избор на изпълнител на даден проект или дадена обществена поръчка, заяви министър Панайотов. И проектите са раздавани с посочване на дадените фирми. Той уточни, че това е ставало както при проектите, съдържащи класифицирана информация, така и при останалите.

Днес министър Георги Панайотов поздрави и пожела здраве на всички военнослужещи и цивилни и техните семейства.

В заключение министърът каза, че до края на деня МО ще съобщи и резултатите от проверката на разкопаните военни паметници на български военни в Северна Македония.

Каракачанов точка по точка опровергава служебния министър

Каракачанов точка по точка опровергава служебния министър

За Ф-16, "Терем", имотите на МО