Никой не е недосегаем от закона, категоричен бе отново главният прокурор Иван Гешев. Той подчерта, че всеки, който не спазва правилата, или ще трябва да ги спазва, или да понесе последствията от закона.

Гешев обясни, че работата на прокуратурата е, когато има данни за престъпления, да спазва закона.

"Какво смята една партия, независимо дали е коалиционна част от управляващото мнозинство или опозиционна, не би трябвало да интересува никой прокурор. Политиците играят на политическото поле, ние играем на полето на закона", заяви той.

Гешев коментира и вчерашните думи на Каракачанов: "Чух, че танкове трябва да дойдат. За съжаление не знам дали имаме работещи танкове, така че идеята не може да се реализира, което е тъжно".

Гешев иска ДАНС да провери цялата приватизация
Обновена

Гешев иска ДАНС да провери цялата приватизация

Гледат събрани ли са лихвите, неустойките, обезщетенията

Запитан дали арестът на директорката на Басейнова дирекция-Пловдив е политически, Гешев посочи, че прокуратурата не съобразява действията си с политическите последствия. Въобще не ни интересува как ще го интерпретират политиците, отсече той.

Ще бъде извършена пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир, ще се съберат всички документи, ще бъдат снети обяснения и разпитани всички замесени лица, увери още главният прокурор Иван Гешев.

Той заяви, че ако се установят данни за извършени престъпления, прокуратурата ще подходи както във всеки друг случай, независимо дали става въпрос за Георги Гергов, или някой друг - подходът бил еднакъв.

Относно продължаващите акции срещу битовата престъпност той посочи, че се работи в посока повече сигурност и спокойствие.

В заключение Гешев подчерта, че не е вярна тезата, че главният прокурор е всевластен и всемогъщ. Неговата работа била да чертае стратегията и целите на прокуратурата.