Разградската прокуратура поиска от Общинската избирателна комисия да прекратят мандата на кмета на село Гецово Пламен Пантилеев заради влязла в сила присъда, съобщиха от прокуратурата. Причината е влязла в сила осъдителна присъда.

Пълномощията на кметовете се прекратяват предсрочно, когато след избирането им са осъдени с влязла в сила присъда на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер, се гласи уведомлението на Районната прокуратура в Разград до Общинската избирателна комисия. Това е в изпълнение на член 42, ал. 1, т. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Осъдиха кмета на Гецово, шофирал пиян

Осъдиха кмета на Гецово, шофирал пиян

Шофирал с 2.07 промила алкохол в кръвта

34-годишният Пламен Пантилеев получи условна присъда и глоба от 600 лева за управление на автомобил с 2, 07 промила алкохол в кръвта. Това е престъпление по член 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. Със същата присъда той бе лишен и от право за управлява автомобил за срок от 1 година и 8 месеца.

Присъдата на първоинстанционния съд е била потвърдена с решение на Разградския окръжен съд и е влязла в законна сила. На 24 август 2016 г. при рутинна проверка лекият автомобил "Ситроен берлинго", управляван от Пламен Пантилеев, бил спрян за проверка. Установено било, че той е употребил алкохол и е шофирал с 2,07 промила алкохол в кръвта.