Окръжна прокуратура - Стара Загора предлага делото за катастрофата, предизвикана от 18-годишния младеж на тротоар, да се прехвърли в друг съдебен район.

Предложение за това е изготвено с искане до главния прокурор разследването да се прехвърли.

Става въпрос за катастрофата, при която три жени бяха ранени на тротоар, блъснати от автомобила, зад волана на който седеше млад шофьор - получил книжка преди няколко месеца.

Пуснаха шофьора, отнесъл три жени на тротоар в Стара Загора, под домашен арест

Пуснаха шофьора, отнесъл три жени на тротоар в Стара Загора, под домашен арест

Според съда младежът е с добри характеристики

Като обвиняем е привлечен Н.М., на 18 г., катастрофата стана на 01.10.2021 г. Обвинението е за това, че при управление на лек автомобил, марка БМВ, той е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство и по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 23-годишната Д.М. и средна телесна повреда на 23-годишната П.П. Третата жена - 27-годишна жена е с установена с лека телесна повреда.

Престъплението е по чл.343 ал.3 буква А вр. чл.343 ал. 1 буква Б вр. чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс. 

Припомняме, че още при излизане на информацията за катастрофата, месни жители изразиха съмнение, че разследването и делото ще протекат справедливо, с твърдението, че шофьорът е син на крупен местен бизнесмен с контакти. Също така стана ясно, че самият шофьор е арестуван едва на следващия ден.

По-рано бе съобщено, че Апелативната прокуратура в Пловдив е взела на специален надзор досъдебното производство.

Прокуратурата в Стара Загора предлага в друг район да се прехвърли и разследването за извършено престъпление по чл. 360 от НК - разгласяване на информация от служители на МВР, представляваща следствена тайна, без разрешение на наблюдаващия прокурор по смисъла на чл.198, ал.1 от НПК.