Окръжната прокуратура в Пловдив издирва завърнали се от курортите Банско, Боровец и Пампорово.

Днес държавното обвинение предприе действия по установяване на жители на Пловдивска област, които са работили и/или посещавали Банско и курортите Боровец и Пампорово от 18 февруари до момента.

Предприети са и действия по установяване на всички лица от рискови държави, които се намират в хотели, къщи за гости и стаи за настаняване в областта и са посетили трите ски курорта във въпросния период.

Банско под блокада - две седмици карантина

Банско под блокада - две седмици карантина

Забранява се влизането и излизането от град Банско на всички лица

Разпоредено е на Регионалната здравна инспекция и полицията след установяване на тези лица и при констатиране на медицински показатели за поставянето им под карантина, незабавно да им бъдат издадени предписания от РЗИ и да бъдат предупредени писмено за наказателната отговорност при неспазване на наложената карантина.

Указано е и лицата, при които бъдат установени медицински показатели за хоспитализирането им, да бъдат транспортирани до болница.

Припомняме, вчера оперативният щаб реши Банско да бъде поставен под карантина две седмици.

Ден по-рано ски зоната в Банско и другите два основни зимни курорта у нас - Боровец и Пампорово, беше затворена. Причината за мярката беше, че сред потвърдените случаи на коронавирус бе този на 9-годишно дете от Англия в Банско. По-късно пък стана ясно, че в Троян е регистриран първи случай на коронавирус, като заразеният е мъж, работил като ски учител в Банско.

Затварят ски зоната в Пампорово заради коронавируса

Затварят ски зоната в Пампорово заради коронавируса

От 17 март до 29 март включително