Прокурорът Митко Игнатов от окръжната прокуратура в Стара Загора е предизвикал катастрофа, шофирайки в пияно състояние около 18 часа в събота.

Собствениците на ударената лека кола „Ауди" му нанесли побой и му отнели ключовете, мобилния телефон и пари, съобщава Дарик радио.

Случаят е докладван на главния прокурор и са образувани дела както срещу прокурора, така и срещу неизвестен извършител за побоя и отнемането на вещите.

Инцидентът станал, когато прокурорът Игнатов се прибирал с личната си кола „Фиат Пунто" от село Ловец за Стара Загора.

Около 18.00 часа между селата Християново и Калояновец при изпреварване на авмтомобил „Ауди", управлявано от Йорданка Иванова Василева, той причинил катастрофа.

При удара са пострадали и двете коли, като „Ауди"-то е със счупен заден стоп и броня, а „Фиат"-а - с огъвания на ламарината на десния преден калник. Пристигналият на мястото полицейски патрул установил, че прокурорът Митко Игнатов има 1.57 промила алкохол в кръвта.

След това обаче между пътуващите в Ауди-то двама мъже и две жени и прокурор Игнатов е възникнала разправия за обезщетението, което те искали да им се плати за ударите по колата.

Прокурорът твърди, че му е нанесен побой. Той е приет още същата вечер в болница, където освидетелствали телесните му повреди и установили, че има контузии на главата, гръдния кош и корема, мозъчно сътресение, отоци на лявата страна на лицето и разкъсана уста.

Взели му ключовете за колата, мобилния телефон и 50 лева, които носил в себе си.

В РПУ Стара Загора са образувани две дознания - срещу прокурора Митко Игнатов за шофиране в пияно състояние и срещу неизвестен извършител за причинени на прокурора телесни повреди и установяване причините за липсващите вещи.