Софийската районна прокуратура обвини прокурорския син от Перник за закана с убийство на жена.

Според държавното обвинение между 28 октомври 2022 г. и 21 юли 2023 г. при условията на продължавано престъпление с четири деяния Васил Михайлов се е заканил с убийство на приятелката си.

Около 4.00 часа на 28 октомври миналата година в апартамент в Перник той заплашил жената с думите "Ще те убия!", а след това започнал да я удря с ръка по лицето.

През декември 2022 г. и на 1 юли тази година Михайлов се обадил на потърпевшата по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие. На 21 юли около 17,30 часа в Перник обвиняемият отново ѝ се заканил с убийство.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, като за деянията си Михайлов може да бъде осъден на до 6 години затвор.

По-рано днес беше обискиран домът на подсъдимия, където той е под домашен арест.

Обискират дома на прокурорския син от Перник
Обновена

Обискират дома на прокурорския син от Перник

Васил Михайлов се разследва за закана с убийство срещу приятелката му

Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест спрямо Михайлов.

Той самият отрича да е отправял закани. "Аз на приятелката ми съм правил само хубави неща. И към хубавите момичета съм правил само хубави неща", заяви обвиняемият, цитиран от bTV.

Припомняме, Васил Михайлов беше привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на телесна повреда от 11 юни 2022 г. и прекара 5 месеца в ареста, но впоследствие бе пуснат под домашен арест.

Още на следващия ден обаче се появиха сигнали, че той нарушава наложената му мярка за неотклонение. След проверка бе установено, че гривната му за проследяване невинаги е излъчвала сигнал.

Въпреки че съдът първоначално отказа да върне Михайлов в ареста, прокуратурата протестира това решение. Така, на 10 ноември миналата година му бе наложена отново мярка "задържане под стража".

Васил Михайлов е подсъдим за 8 престъпления, сред които причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство.

През април тази година той се призна за виновен и по друго дело - за побой в Созопол. По силата на одобрено от съда споразумение между Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказание от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

През юни Софийският районен съд реши мярката на прокурорския съд пак да е "домашен арест", впоследствие това постановление бе отменено, но през юли в крайна сметка Михайлов отново беше пуснат на свобода с електронна гривна.

Прокурорският син Васил Михайлов все пак излиза от ареста, с проследяваща гривна

Прокурорският син Васил Михайлов все пак излиза от ареста, с проследяваща гривна

Решението на Софийския градски съд е окончателно