Специализирана операция за пътната безопасност се провежда днес в Сливенска област, в района на град Котел, откъдето минава голяма част от товарния трафик в страната.

Тя се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция", съобщи БНТ.

Операцията е насочена към контрол на товарните автомобили и автобусите.

За момента за констатирани две нарушения.

При възникване на пътни произшествия с товарни автомобили жертвите и ранените са значително повече в сравнение с останалите пътни произшествия, отбелязват от националната телевизия.

Целият контрол излиза на проверки по пътищата

Целият контрол излиза на проверки по пътищата

Проверки на всеки месец очакват шофьорите

По-късно инспектор Петър Джелебов от Районното управление в Котел, цитиран от БНР, оповести информация за първите часове на акцията. "За момента имаме само трима установени нарушители, като операцията започна в 09:00 часа. Предстои да видим колко ще са те в нейния край. До момента се спират всички товарни автомобили и автобуси, но при липса на такива се спират и лекотоварни автобуси, като операцията е целенасочена към водачи, които управляват такива МПС-та. Проверяват се дали са употребили алкохол, дали спазват времето за почивка, следим и за бежанци, които се превозват", посочи той. 

Инсп. Джелебов каза още, че Котленския проход е подготвен за зимния период. Акцията на полицията в Котел продължава, като в цялата страна тя ще бъде до 16 октомври.