Софийският градски съд пусна под домашен арест обвиняемия по аферата "Митници" Марин Димитров, предаде БТА.

Димитров е поискал мярката да му бъде променена на по-лека, като до момента той беше задържан за постоянно в ареста. Адвокатът на обвиняемия Иво Найденов посочи, че по делото няма доказателства за престъпна група, както и такива, които да сочат, че клиентът му е участвал в контрабандна дейност.

От прокуратурата са заявили, че има конкретни данни за извършено престъпление и доказателства, че Димитров е свързван с останалите подсъдими. Държавното обвинение поиска от съда да не променя мярката на Марин Димитров и да го остави в ареста.

Баща и син Димитрови с пътека в МВР, Митническо разузнаване не знаят за тях

Баща и син Димитрови с пътека в МВР, Митническо разузнаване не знаят за тях

Справка от МВР за периода 1 май 2021 до 12 април 2024

Но съдът също отбеляза, че е постъпила медицинска справка за Димитров относно здравословното му състояние и по време на престоя в ареста му е оказвана лекарска помощ и са му правени медицински изследвания.

Пред медии Найденов е коментирал, това дело е използвано за политически цели, няма никакви доказателства за престъпна група и няма такива, които да доказват, че Димитров помагач в контрабандна дейност.

Адвокатът уточни, че няма нито един разговор между Марин Димитров и Петя Банкова, изобщо по делото няма данни за комуникация с нея, като посочи още, че по разследването са проведени разпити на служители от Министерството на финансите, дали в кабинета на Асен Василев, като министър, го е посещавал Марин или Стефан Димитрови - нито един не е казал да има такова нещо.

Припомняме, че Марин Димитров беше обвинен, заедно със сина си Стефан Димитров, бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, в участие в организирана престъпна група.

На 6 април стана ясно, че Марин Димитров е приет по спешност в "Пирогов", но експертиза е установила, че здравословното му състояние позволява той да бъде в ареста.

Обвиниха шефката на Митниците за участие в престъпна група с още трима души

Обвиниха шефката на Митниците за участие в престъпна група с още трима души

Претърсван е домът на Живко Коцев, по неофициална информация