Старозагорска група, занимавала се с трафик на жени, беше разбита след няколкомесечно наблюдение и разследване на престъпната й дейност, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Установено е, че петима български граждани осъществявали трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България за Чехия, Германия, Австрия и Франция.

С постановление на прокуратурата за 72 часа са задържани М.Х. (45 г.) от Стара Загора - вече осъждан за същите престъпления и 35-годишната му съгражданка Т.С., която контролирала трафикираните жени.

Сред задържаните при полицейската операция са и осъжданият за други престъпления И.Х. (47 г.) от с. Калитиново, както и 31-годишният К.С. от Стара Загора. Ю.А. (40 г.) от Стара Загора в момента изтърпява наказание за лишаване от свобода също за трафик на хора.

Установено е, че в различни периоди от време от 2003 г. до 2010 г. те набирали жени от бедни семейства в Старозагорско. С обещание за добри доходи ги извеждали от страната и ги предлагали на клиенти в Чехия, Германия, Австрия и Франция. След това прибирали по-голямата част от приходите на момичетата под предлог, че ще осигурят жилища за семействата им.

До момента са установени 7 от жертвите на трафикантите.

Образувано е следствено дело. Работата по документиране престъпната дейност на групата продължава.