Глобиха с 3000 лв. руският лекар от МБАЛ-Добрич, хванат с детска порнография.

Припомняме, 52-годишният мъж беше задържан през юни 2020 г. и обвинен за това, че е държал порнографски материали.

При мониторинг със специализирани софтуерни програми за контрол на различни мрежи, използвани от потребители от цял свят за обмяна на файлове, е бил засечен потребител от българското интернет пространство, който разпространявал файлове, разпознати от базата данни като детска сексуална експлоатация. През май миналата година е било образувано досъдебно производство по случая.

Лекар от МБАЛ-Добрич е задържан за детска порнография

Лекар от МБАЛ-Добрич е задържан за детска порнография

52-годишният мъж работи в болницата от 2016 г.

В хода на разследването станало ясно, че извършителят на престъплението е лекар-специализант в "Хирургичното отделение" при МБАЛ-Добрич. В паметта на три преносими компютъра на обвиняемия били намерени 8456 фото- и видеофайлове, квалифицирани като порнографски материали, за създаването на които били използвани деца под 18 години.

Законът предвижда за подобно престъпление до една година и глоба до 2000 лева. Предвид чистото съдебно минало на обвиняемия и факта, че с деянието не са причинени имуществени вреди обаче Районната прокуратура в Добрич е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание.