Под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Димитровград се води досъдебно производство, разпит на свидетел, във връзка със сигнал за това, че на 21 февруари, към 19 часа, около 25-годишен мъж принудил 15-годишно момиче да го последва, въпреки несъгласието на детето, като употребил за това сила - издърпване на ръката. Момичето е успяло да избяга, докато той говорел по телефона, съобщава Прокуратурата.

Досъдебното производство е образувано за принуждаване на другиго да извърши нещо против волята му. С оглед събраните доказателства предстои наблюдаващ прокурор да прецени по нататъшните действия по разследването.

По-рано стана ясно, че с полицейска акция търсят лихвар нападнал с нож непълнолетна в Димитровград. Има съмнения, че случаят е свързан с лихварство, съобщи НоваТВ.

Момичето е отвлечено тази нощ около 20.30 часа, сигналът е подаден от родителите на детето, предполагат, че извършителят е издирван за лихварство.

Родителите обвиняват мъж, който е обявен за издирване след акцията срещу лихварството в квартал "Мариново" преди около година.

"Имаше девет месеца спокойствие в целия квартал. Хванаха малкия, взеха му телефона. Маскирани хващат сестра му, слагат й нож на врата я карат в гората. Отрязали й цялата пижама с ножа, гаврили са се с нея", обяснява бащата на момичето Стефан Атанасов.

Жители на квартала обясняват, че лихвари постоянно настояват да им се дават пари, независимо колко е голям заемът. Акцията по издирването на извършителите продължава.

Шестима братя лихвари тормозели Димитровград

Шестима братя лихвари тормозели Димитровград

Хората дори напускали страната, за да се спасят от тях