Изправени сме пред един казус, който изисква законодателно решение. Това призна вътрешният министър Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол по повод създалата се криза с регистрационните табели.

Няма избран изпълнител за доставка на регистрацонни табели, изтъкна тя. И двете процедури се обжалват и са спрени. Според Бъчварова с това обжалване на поръчките се цели блокиране дейността на МВР.

Процедурата по ЗОП за доставка на регистрационните табели е открита още на 11 февруари - 7 месеца преди изтичане на последния договор. 4 пъти е обжалвана процедурата, обясни министър Бъчварова.
Жалбоподателят е поискал спиране на поръчката и затова 4 пъти е спирана още на етап преди подаване на офертите.

МВР минало към пряко договаряне, но отново е подадена жалба в КЗК. Пак е поискано спиране.

Сега се организира децентрализация на доставките на регистрационни табели. Осигуряват се табели по места до приключване на процедурите, каза силовият министър.

Станислав Станилов от "Атака" изрази възмущението си от хаоса с регистрационните табели. Гражданите са недоволни, а бизнесът страда, категоричен бе той. Никой от МВР не взема мерки, според атакиста.

Кой е виновен, попита Станилов и обвини Румяна Бъчваров, че нейните служители не са направили нищо, за да се предотврати хаосът.