Марин Димитров остава в ареста, съобщава bTV.

Апелативният съд не уважи искането му за по-лека мярка за неотклонение, а именно домашен арест.

Припомняме, Марин Димитров заедно със сина си Стефан и бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова бяха задържани за участие в организирана престъпна група.

На днешното съдебно заседание адвокатите на Марин Димитров заявиха, че няма достатъчно събрани доказателства срещу него, а здравословното му състояние е влошено.

От прокуратурата обаче посочиха, че изследванията му показват, че няма нужда от хоспитализация, както и че има достатъчно доказателства предвид събраните показания на свидетели.

Димитров отрече пред съда да се е занимавал с контрабанда на каквото и да било. Магистратите обаче счетоха, че има данни за висока обществена опасност, а медицински грижи могат да бъдат предоставени и в ареста.

От съдебния състав стана известно, че според таен свидетел по делото именно обвиняемият Марин Димитров е търсил съдействие от служители на Агенция "Митници" за организиране на канали.

От държавното обвинение цитираха и свидетел, който твърди, че в началото на април Димитров е предложил 250 000 евро за удобни за него назначения, свързани с по-лесната контрабанда.

Марин и Стефан Димитрови със сериозни връзки в МВР, но няма данни да са влизали в МФ

Марин и Стефан Димитрови със сериозни връзки в МВР, но няма данни да са влизали в МФ

Людмила Петкова е възложила на новия шеф на Митниците да направи анализ на дейността на Петя Банкова