Макар и Евелин Банев - Брендо да излежава присъда в Централния софийски затвор, то Софийският градски съд реши да се презастрахова и определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

От прокуратурата съобщиха, че са пристигнали две европейски заповеди за арест- от Италия и Румъния. Въпреки че Брендо вече излежава 6-годишна присъда, прокуратурата смята, че има опасност да се укрие, заради възможните хипотези да бъде освободен предсрочно и да няма достатъчно време за ново производство. Действията на Банев са характеризирани като опасни, а не е ясно и как е пристигнал в страната, допълниха от обвинението.

Калин Стоянов откри следа как Брендо се е върнал у нас

Калин Стоянов откри следа как Брендо се е върнал у нас

МВР шефът не казва Брендо какво е правил от юни 2022 г. до този понеделник

Въпреки че първоначално съдът определи искането на прокуратурата като "нонсенс", впоследствие реши, че е необходимо да бъде взета мярка за задържане под стража, макар и Брендо да е в затвора.

Защитата на Банев заяви, че хипотезите за предсрочно освобождаване са бъдещо несигурно събитие. Адвокат Найденова припомни, че на 24.06.2024 г. Брендо се предаде доброволно на органите на ГДИН. Още същия ден СГП приведе в изпълнение наказание от 6 години лишаване от свобода. Същият ден Банев е депозирал молба за кумулиране на присъдите от Италия и Румъния, по които има общо 30 години лишаване от свобода.

Това обаче не разубеди съда и той се съобрази с поискания постоянен арест за Брендо. По-рано той беше доведен в съда с конвой от два буса на съдебна охрана, съобщи Нова телевизия.

Ботьо Ботев: Брендо не трябва да се подценява

Ботьо Ботев: Брендо не трябва да се подценява

Брендо сам ще се оправи, цитира криминалистът думи от преди години за Брендо