Седем години затвор за Васил Василев - Бай Васо за ръководене на организирана престъпна група, постанови Специализираният наказателен съд.

Припомняме, че Васил Василев - Бай Васо е баща на покойния вече Райко Кръвта.

Василев бе признат за виновен и за това, че незаконно е държал в дома си огнестрелно оръжие. Съдът обаче го оправда по обвинението, че е склонил Милчо Петров да умъртви Теодор Неофитов-Ханс.

Най-тежка присъда по делото, известно като "Пернишките килъри", получи именно Милчо Петров по прякор Чироза. Спецмагистратите постановиха за него 20 години затвор за убийството на Ханс.

Между 1 и 3 години лишаване от свобода получиха Борислав Николов, Иван Цветков, Димитър Начков, Калоян Томов.

Съдът оправда Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Евгени Миленов, Марио Арнаудов, Мартин Николов, по обвинението за участие в престъпната група. "Невинна" чу и жената на Бай Васо, която бе обвинена, че незаконно е държала огнестрелно оръжие.

Присъдата подлежи на обжалване и протест.

Припомняме, групата е действала от дълги години, като се занимавала с проститутки у нас и в чужбина. Момичета на групата проституирали в Холандия. С тях се занимавал подсъдимия Милчо Петров - Чироза, лихвар под шапката на пернишките килъри.
В България с жриците се занимавал Калоян Томов. "Водеха ги на дискотека, плащаха им квартирите и после вземаха парите", разказа пернишкия сериен убиец Сиси.

Серийният убиец Сиси подробно разказа за „Килърите" 3

Серийният убиец Сиси подробно разказа за „Килърите" 3

Той излежава 30 години затвор

Първоначално 12 перничани бяха обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, лихварство и трафик на хора.
Групата, която се ръководи от бащата на Райко Кръвта, беше разбита през 2013 година след показания на бившите й членове- серийният убиец Станислав Ангелов - Сиси и Николай Николов- Шатката, осъден за убийството на Николай Христов- Хайо.

Пернишките килъри може да са приемали мокри поръчки от чужбина

Пернишките килъри може да са приемали мокри поръчки от чужбина

Ще изясняват престоя на Васил Арарски - Райко Кръвта в Испания

Интересното е, че първото задържане на членове на групата е станало на 17 януари 2007 г. Почти всички дилъри са задържани тогава, имало и осъдителни присъди, но въпреки това, групата не е преустановявала дейността си, разказа преди време бившият й член - Станислав Ангелов - Сиси.