Скандирания "Бойко!", ръкопляскания, свирки и вувузели, прегръдки и целувки посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на излизане от ареста.

Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Това бяха първите думи на Борисов.

Той разказа: Цивилни, униформени всякакви, разтършуваха цялата къща. Давам ви хронология на законното, на промяната. И накрая установиха, че няма нищо, подписахме протокол. Задържаха ме без нищо да са намерили. 24 часа седим в килиите и нито един милиционер... Сега преди десет минути ни дадоха на прочетем.

За това нещо са ги викали и декември месец, подчерта Борисов, на когото никакви нови въпроси не са му били задавани през днешния ден.

След тези думи Борисов разблъска журналистите, които го бяха обградили, и се запъти към автомобила си. По пътя за там, Борисов заяви, че вече се опасява, че следващия път може да го убият.

МВР очаква решението на прокурора за ареста на Борисов

МВР очаква решението на прокурора за ареста на Борисов

Потвърждават, че разследването не е вече под егидата на Европейската прокуратура

Абсолютен произвол, тежка политическа репресия, незаконосъобразни действия - това е оценката на адвокат Менко Менков за образуването на досъдебното производство. Той оспорва неотложността на действията на МВР, която се мотивирала с разпит на Кирил Петков. Твърдим че производството е незаконосъобразно образувано. За него е нужен следовател, а не разследващ полицай.

Според адвокат Менков Петков си е позволил незаконосъобразно да повика полицейски служители в кабинета си, Кирил Петков е разказал на европейския прокурор Лаура Кьовеши за някаква проверка, без да има право да е запознат изобщо с нея, а отделно на това по незнайно какви начини е бил запознат с тази преписка. Освен това според Менков Петков е злоупотребил с името на Кьовеши.

Адвокат Менко Менков заяви, че има намерение в понеделник да депозира жалба за извършено длъжностно престъпление от министър от министър-председателя Кирил Петков.

Бойко Борисов бе арестуван по разследване вчера вечерта, като както при излизането му от ареста, така и вечерта сериозна агитка от депутати, министри и членове на ГЕРБ се събраха.