Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) провежда спецакция срещу разпространението на наркотици в София, съобщи БТА. Информацията е потвърдена за агенцията от МВР.

Подробности за специализираната операция ще бъдат официално оповестени по-късно.

По първоначални данни в хода на акцията са открити съществени количества наркотични вещества, информира нова телевизия, като се позовава на свои източници. Има задържани.

По-късно от пресцентъра на МВР уточниха, че по време на операцията са претърсени пет адреса и три моторни превозни средства. Иззети са различни по вид големи количества наркотични вещества - кокаин, екстази, хероин, амфетамини и марихуана.

В луксозен имот в столицата са открити най-много от количествата: 230 кг марихуана; 20 кг пръскана билка; 1 кг кокаин; 7,600 кг амфетамин; 0,550 кг каптагон (таблетки); 2 кг екстази (таблетки); 2000 бр. семена за марихуана; 10 г хероин. Освен наркотичните вещества са намерени също 3 туби с химично вещество за пръскане на билка, 3 професионални вакуум машини, различни материали за вакуумиране и електронна везна.

Трима са задържани в хода на действията за пресичане на дейността на организирана група, извършваща трафик, разпространение и държане на наркотични вещества, предприети в условията на неотложност.

Според първоначалните оценки откритите наркотични вещества са за милиони левове, като точната стойност предстои да бъде установена в хода на производството.

Материалите по случая са докладвани в Софийската градска прокуратура и е образувано досъдебно производство. С прокурорско постановление на тримата арестувани е наложено задържане за срок до 72 часа.

Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

МВР откри дрога за 400 000 лева при акция в София, Стара Загора, Варна и Бургас

МВР откри дрога за 400 000 лева при акция в София, Стара Загора, Варна и Бургас

Петима души са били задържани, трима остават в ареста, двама се издирват