Спецпрокуратурата е готова с обвиненията срещу депутата от ДПС Димитър Аврамов и двама негови помагачи, пишат от Спецпрокуратурата. Обвинението срещу Аврамов е за търговия с влияние.

Припомняме, той бе депутат от листата на ГЕРБ в първия мандат на кабинета "Борисов".
На 17 юли 2012 г. Аврамов бе арестуван за търговия с влияние. През 2016 г. той бе оправдан от Софийския градски съд, но от прокуратурата обявиха, че ще протестират.

Брат на депутат в ареста като ръководител на група за рекет

Брат на депутат в ареста като ръководител на група за рекет

Групата е поръчала следене и побой над застрелян в София данъчен служител

В 44-то народно събрание Аврамов е депутат от квотата на ДПС.

На Аврамов и двама негови помагачи са повдигнати прецизни обвинения за търговия с влияние, при продължавано престъпление, извършено в съучастие.

Очаква се обвинителният акт да бъде внесен в Специализирания наказателен съд.

Според разследването на Специализираната прокуратура, Аврамов в съучастие с М.В.П. и В. Ц. Ч. поискал 220 00 лева и право на ползване на земеделски земи от български бизнесмен.
Аврамов бил приел 100 000 лева, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица. Подкупът бил искан от 06 до 17 юли 2012 г., в Бяла Слатина, в Плевен, в Монтана и в местността "Тировец", землище на Монтана /производствена база и офис на "Гала - М" ООД/. Деянието имало пет действия, уточняват от Спецпрокуратурата.

Подкупът бил искан, за да може директорът на дирекция "Земеделие" в Монтана да отмени заповед от 31 август 2011 г. за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на село Стубел, област Монтана.

Очаквало се земеделският шеф със своя заповед да въведе във владение бизнесмена в масив 128, землището на село Стубел, област Монтана в полза на фирмата на бизнесмена, както и да се съобрази със сключено доброволно споразумение по чл. 37в, ал. 1 ЗСПЗЗ за ползването на земеделски земи в землището на село Стубел, област Монтана. Той трябвало да издаде заповед на основание чл. 37в, ал. 4 ЗСПЗЗ за следващата стопанска година /2012/2013 г./.

Подкупът бил поискан, за да може да се окаже влияние и върху шефа на МВР Монтана да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището на село Стубел, област Монтана. Тази нива е обработвана от фирмата на бизнесмена по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012 г.