Специализираният съд наложи мярка "домашен арест" на Стайко Стайков. Причината за решението на съда е "да се запази неговият живот и здраве".

Преди това прокуратурата иска да бъде назначена нова петорна съдебно-медицинска експертиза, касаеща здравословно състояние на обвиняемия Стайко Стайков. 

Това обяви пред журналисти наблюващият прокурор по делото Ангел Кънев преди началото на днешното съдебно заседание по делото срещу сина на алкохолния бос Миньо Стайков.

Делото се гледа при закрити врата по искане на новите адвокати на обвиняемия.

Стайко Стайков с още едно обвинение

Стайко Стайков с още едно обвинение

Прокуратурата иска мярка постоянен арест

Кънев разясни, че адвокатите Лъчезар и Любомир Таков не могат да защитават обвиняемия, защото те са се явявали по разпит на повече от 10 свидетели по настоящето дело.

Обвинението е за участие за организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на акцизни стоки без бандерол, пране на пари и данъчни престъпления, както и данъчни престъпления за близо половин милион лева.

По думите на прокурора вече имало готова съдебно-медицинска експертиза, но искат нова такава, защото едно от заболяванията му е изключително сериозно.

МВР не знае Стайко Стайков да е напускал страната

МВР не знае Стайко Стайков да е напускал страната

Версията за неговото отвличане не е потвърдена, твърди Младен Маринов

Той не пожела да коментира заболяванията на Стайков, а остави съдът да реши дали те са пречка да бъде в следствения арест или не.

"Считаме, че имаме събрани доказателства, с които да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", уточни Кънев.

Прокурорът призова да се коментира само и единствено наказателното производство.

Припомняме, че по-рано днес Стайков се сдоби с ново обвинение за данъчни престъпления за близо половин милион лева.

След близо 5 месеца издирване синът на бизнесмена Миню Стайков - Стайко Стайков, изненадващо се появи - той потърси помощ в УМБАЛСМ "Пирогов" с контузии по главата и тялото.

Отвлечен и пребит е синът на Миню Стайков
Обновена

Отвлечен и пребит е синът на Миню Стайков

Мъжът е в "Пирогов"

Той призна, че е бил станал жертва на отвличане. Малко след това Стайков беше преместен в МВР болница, където е под охрана.

Вчера той влезе във фокуса на медиите, защото охранители на Стайкови опитали да влязат в болницата и да го пазят, вместо полицаите.

Адвокатът на Стайков коментира защо клиентът му не се е предал на органите на реда, след като е бил обявен за издирване. По думите му той не се е чувствал добре и е изпитвал страх за живота си.

От МВР заявиха, че няма данни Стайко Стайков да е напускал страната.