Група от 7-8 мъже с телосложение на охранители, заедно с адвокат, са поискали да нахлуят в стаята на задържания за 72 ч. Стайко Стайков. Действието било в МВР болница.
Мъжете искали да го приберат вкъщи с обяснението, че той е в тежко състояние. 

Това пише "24 часа" ден след като първи съобщиха, че издирваният от Интерпол Стайко Стайков е бил отвлечен, бит и по ръцете му имало следи от инжекции.

По информация от вчера, 28 януари, Стайков-младши се намираше в болница "Пирогов".

От МВР заявиха за news.bg, че нямат подобна информация.

Малко по-късно изпратиха съобщение, че: "Във връзка с появили се публикации в медиите за "инцидент" в МВР болница, ви информираме, че по случая се извършва проверка".

От кабинета на ръководителя на МВР болница - проф. Илия Баташки отказаха да потвърдят или да отрекат за подобен инцидент. Те напомниха, че като обект на МВР имат специален охранителен режим.

Часове по-късно старши комисар Георги Хаджиев - директор на СДВР в отговор на въпрос за инцидента в МВР-болница обясни, че са се появили хора, които са пожелали да осъществят допълнителна охрана на Стайко Стайков. Това не може да се случи, тъй като в болницата си има ред, категоричен бе Хаджиев.

След това частните гардове са си отишли.

"Нямаме отношение към охраната на това лице (Стайко Стайков -бел.ред.), ГДО имат ангажимента и са поели охраната. Нищо черезвичайно не се е случило", коментира Хаджиев.

Мъжете, чиято външност наподобява охранители, били поискали те да поемат охраната на Стайков-младши от представителите на държавните органи. До напрежение не се е стигнало и след известно време охранителите и адвокатът си тръгнали от болницата, пише изданието.

Тихомир Стойчев: Службите за сигурност се използват като бухалки

Тихомир Стойчев: Службите за сигурност се използват като бухалки

Николай Радулов изрази съмнения за контрола на КПП-тата

Припомняме, на извънреден брифинг в понеделник следобед от СДВР заявиха, че нямат данни за отвличането на сина на Миньо Стайков - Стайко Стайков.
В продължение на 5 месеца - откакто Стайко Стайков е обявен за издирване, няма сигнал или изобщо данни за отвличане. Това обяви главният секретар МВР Ивайло Иванов на брифинг пред журналисти.

В понеделник сутринта бил получен сигнал на спешния телефон 112 за човек в безпомощно състояние, който се намирал на паркинг.

Скандалът около семейство Стайкови започна на 5 септември 2018 г., когато специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите и на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Ден по-късно стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

Стайков е обвинен, че ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Става въпрос за собственика на "Винпром Карнобат" и "Сис индустрийс" Миню Стайков, сина му Стайко Стайков, сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, както и още петима с инициали Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д.

Тогава Стайко Стайков не беше открит и го обявиха за издирване в Интерпол.

По-късно стана ясно, че прокуратурата е забравила да внесе шест тома от материалите по делото.

През ноември Спецсъдът запорира имуществото на Миню Стайков. Месец по-късно го остави за постоянно в ареста.

На заседанието по делото от 11 декември Миню Стайков влезе в инвалидна количка. Според защитата му, за престоя зад решетките той е отслабнал с 10 кг.