Гранични полицаи заловиха 52 нелегални имигранти, съобщават от пресцентъра на МВР.

Четирима нелегални имигранти са открити в празен товарен влак на ГКПП-Капитан Андреево. Влакът пристигнал за влизане в страната тази сутрин в 9.45 часа. Мигрантите били открити от граничните полицаи в един от вагоните за превозване на зърно. Чужденците нямали документи.

19 незаконни имигранти пък били открити вчера в два вагона на международен товарен влак, влизащ в България. Те са задържани в Гранично полицейско управление-Свиленград. Самоличността им все още не е открита.

Вчера гранични полицаи от ГПУ-Брегово са задържали на няколко километра от българо-сръбската граница 29 чужденци. Те са открити в района на село Тияновци. Хората заявили, че са афганистанци. Част от тях били с документи от Държавната агенция по бежанците. От полицията допълват, че са им създадени предупредителни протоколи и са изведени от граничната зона.

Останалите ще бъдат отведени в Специалния дом за временно настаняване на чужденци на Дирекция „Миграция“ в село Бусманци. Преди това обаче ще им бъдат наложени принудителни административни мерки.