Съдебното производство срещу Веселин Марешки и Красимира Колева е спряно. Причината е депутатският имунитет на Марешки. Това съобщават от Окръжния съд във Варна.

Припомняме, че Марешки и Колева са обвинени в изнудване на наемателя на пицария "Ред ход" Асен Миланов. Те са обвинени за повреда на част от имуществото му. Отделно бизнесменът Марешки отговаря за лека телесна повреда, нанесена на общинския съветник Костадин Костадинов. Красимира Колева е обвиняема за изнудване в съучастие с Марешки.

Разследването започна на 15 октомври 2014 година. Тогава Веселин Марешки е нанесъл лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов. В хода на разследването са събрани доказателства и за изнудването.

Отложиха делото срещу Марешки за рекет

Отложиха делото срещу Марешки за рекет

Бизнесменът твърди, че няма да се възползва от имунитет

Марешки и Колева на 16 ноември 2014 г. изнудили свидетеля Асен Миланов, който е наемател на варненска пицария. Те искали той да им заплати 10 000 лева.

Веселин Марешки бил замесен в имотен спор между бивши съпрузи за това кой да получава наема от пицария на ул. "Студентска", която е отдадена на наемател.

Аптечният бос е взел страната на жената в спора, поради факта, че били приятели. Освен това фирма на Марешки е строила кооперацията, в която е помещението.

На скандалите започнал да присъства и общинският съветник Костадин Костадинов, който се е оказал познат на една от страните в спора. Така се стигнало и до физическата саморазправа, на която станал свидетел Асен Миланов.

Свидетелят е бил заплашен с увреждане на имущество и преустановяване на търговска дейност на заведението "Ред хот" във Варна. Освен това били унищожено и повредено имущество, като били нанесени значителни вреди.

От Окръжния съд във Варна съобщиха, че са разгледали внесените молби от адвокатите на Марешки за спиране на съдебното производство срещу него. Молбите са във връзка с решение, с което той е избран за народен представител в 44-ото Народно събрание. От този момент Веселин Марешки се ползва от имунитет.

От съдебната институция припомнят, че наказателното дело е срещу двама души. Съдът счита, че не са налице предпоставки за разделянето на производството срещу Красимира Колева и прекрати съдебното производство. Магистратите го изпращат по компетентност на Софийски градски съд.

По-рано попитан дали би се отказал от депутатския си имунитет заради делото, Веселин Марешки заяви, че ако някой докаже вината му, ще се откаже доброволно от имунитета си. В противен случай, ще заведе дело за клевета.